Waar ligt Hawaii

Waar ligt Hawaii?

Waar ligt Hawaii? Bekijk alle informatie op deze pagina over de ligging van Hawaii en mooie reizen.
Hawaii is sinds 1959 een Amerikaanse staat en ligt volledig geïsoleerd in de Noord-Pacific of Stille Oceaan. Het is 3200 kilometer van de kust van San-Francisco en Los Angeles verwijderd en het bevindt zich op ongeveer dezelfde hoogte als Mexico, Cuba en Puerto Rico. Het tijdsverschil met Nederland en België is 12 uur in zomertijd en 11 uur in wintertijd. Hawaii bestaat uit een sliert van vele eilanden en kleine eilandjes. Officieel verdeelt men Hawaii in 18 eilanden. Hieronder vindt u meer informatie over de eilanden van Hawaii en meer informatie over bergen en de reis naar Hawaii. Allereerst vindt u hieronder de kaart van Hawaii, dan weet u precies waar Hawaii ligt. Waar u meer te weten wilt komen over het maken van een mooie reis naar Hawaii en u wilt de prijzen bekijken dan kunt u hieronder meer informatie inwinnen. Wij wensen u heel veel plezier toe met het vinden van de perfecte reis naar Hawaii.

Bekijk hier de vakanties naar Hawaii en rondreizen >>

Waar ligt Hawaii?

Waar ligt Hawaii:

De 8 grootste hiervan zijn:

  • Nihau
  • Kauai
  • Oahu: op dit eiland ligt de hoofdstad Honolulu
  • Molokai
  • Lanai
  • Kaho
  • Maui
  • Hawai (ook The Big Island genoemd om verwarring met de staat te vermijden)

Waar ligt HawaiiDeze klinkende namen zijn gegeven aan eilanden die door vulkanische activiteiten zijn ontstaan. De eilanden zijn gelegen op wat men noemt een hotspot. Dit is de plaats waar lava en magma naar boven komt vanuit het binnenste van de aarde. Dit heeft als resultaat dat het uitzicht van de eilanden nog steeds wijzigt. Er zijn heel wat vulkanen, al dan niet nog actief. Er komen heel hoge bergen voor. De hoogste berg is 4.000 meter hoog (vanaf zeeniveau). Meet men zijn hoogte vanaf de zeebodem, dan kom je op 12.000 meter! De geïsoleerde ligging van Hawaii samen met zijn vulkanische werkingen hebben een unieke fauna en flora gecreëerd. Je hebt er specimen die je nergens anders vindt. Door het vulkanisch karakter heb je er prachtige stranden met zwart zand. Hawaii is dan ook ideaal voor natuurliefhebbers. (Waar ligt Hawaii info)

Bekijk hier de vakantie Hawaii en aanbiedingen >>

Hawaii waar ligt het, meer info:

De eilanden van Hawaii zijn onderhevig aan passaatwinden. Dit maakt het klimaat mild met zachte temperaturen. Er bestaat bijna geen onderscheid tussen zomer en winter. In de zomer krijg je gemiddelde temperaturen van 30° en in de winter gemiddeld 25°. Je bent dus tijdens je verblijf altijd zeker van schitterend weer. Aardbevingen en tsunami’s komen helaas ook maar al te vaak voor op Hawaii. Ze ontstaan soms zo snel dat ze bijna niet te voorspellen zijn. (Waar ligt Hawaii info)

Laat je voor een reis naar Hawaii niet afschrikken door het geïsoleerd zijn van dit land. Het is de moeite waard om de trip te wagen. Het is puur en echt en vol prachtige natuur! (Waar ligt Hawaii info)

Meer informatie over Hawaii en vakanties:

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *