Vakantie Kona Hawaii

Vakantie Kona Hawaii

Vakantie Kona Hawaii, een bijzondere belevenis.

Vakantie Kona HawaiiHet zonnige Kona District strekt zich uit over een lengte van ongeveer 96 km. Dit van de internationale luchthaven Kona tot voorbij Kealakekua Bay aan de westkust van Hawaii’s Big Island. Langs dit uitgestrekte gebied vindt u alles voor een uitstekende vakantie Kona Hawaii, van koffie boerderijen tot historische originele Hawaiiaanse bezienswaardigheden. (vakantie Kona Hawaii info) Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Kona Hawaii, tevens heeft u de mogelijkheid om een vakantie te boeken en eventueel uw eigen ervaring te delen met anderen.

Bekijk hier de vakantie Kona op Hawaii en tips >>

Vakantie Kona Hawaii info:

De oprichter van het voormalige Koninkrijk Hawaii, Koning Kamehameha, verbleef tijdens de laatste jaren van zijn leven in Kailua-Kona. Vandaag de dag is het historische Kailua-Kona een levendige plaats in het centrum van het district op slechts 15 minuten van Kona International Airport. U vindt hier winkels, restaurants en een uitbundig nachtleven. Neem deel aan een wandeling langs Kona’s historische bezienswaardigheden zoals het Hulihee Paleis, de Mokuaikaua Kerk en de Ahuena Heiau. (vakantie Kona Hawaii info)

Koning Kamehameha en kapitein James Cook

Vakantie Kona HawaiiAndere opmerkelijke plaatsen zijn onder meer Kealakekua Bay waar kapitein James Cook voor de eerste keer voet aan wal zette in 1778 en waar hij uiteindelijk ook werd vermoord. Vlakbij bevindt zich Puuhonua o Honaunau National Historical Park, een goed gerestaureerd Hawaiiaans ‘toevluchtsoord’ (vakantie Kona Hawaii info). Iets ten noorden van Kailua-Kona ligt het Kaloko-Honokohau National Historical Park. In dit 469 ha grote park kunt u vroege Heiau (tempels) ontdekken netzoals visvijvers en rotstekeningen. De ‘must sees’ van Kona zijn:

  • Puuhonua o Honaunau National Historical Park
  • Keauhou – dé plaats om manta roggen en groene zeeschildpadden te zien
  • Kaloko-Honokohau National Historical Park, met indrukwekkende historische tempels
  • Holualoa – kunstenaars enclave in het hart van de Kona koffie regio

Dolfijnen en schildpadden op Hawaii

Afgeschermd van de wind door Maunaloa maken de zee bij Kona ideaal om te snorkelen en te duiken. Bereidt uzelf voor op een ontmoeting met dolfijnen en honu, Hawaiiaanse groene zeeschildpadden. Eén van de meest memorabele ervaringen die u in Kona kunt ondernemen is meegaan met een mantarog boottocht en het is zelfs mogelijks om te duiken of te snorkelen met deze vriendelijke gracieuze zeedieren. Bovendien is Kona wereldberoemd voor de mogelijkheden om te diepzee vissen. Bent u liever met beide benen op het land, ga dan zeker eens kijken op de koelere heuvels die wat verder van zee afliggen en bezoek plaatsen als Holualoa dat bekend is om de onderscheidende smaak van de 100% Kona koffie. Liefhebbers van chocolade doen er overigens goed aan om de Original Hawaiian Chocolate uit te proberen. De chocolade wordt gemaakt van 100% Hawaiiaanse cacaobonen die met de hand geplukt en gedroogt worden in Kona. Aan de veelzijdige Kona kust vindt u avonturen die net zo groot zijn, zo niet groter, dan Big Island zelf.

Meer informatie over vakanties op Hawaii:

Bekijk hier de Kona Hawaii vakanties >>

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *