Vakantie Hawaii oktober

Vakantie Hawaii oktober

Vakantie Hawaii oktober boeken?

Vakantie Hawaii oktoberWanneer u in de maand oktober een vakantie boekt naar Hawaii, gaat u in de overgangsperiode van de zomer naar de winter. De winter begint op Hawaii namelijk in de maand november en eindigt eind april. Omdat het rond de evenaar ligt zal u er niet veel van merken als u maar let op de plaats waar u wilt verblijven. Omdat Hawaii rond de evenaar ligt zijn er maar twee seizoenen en is de temperatuur er altijd gemiddeld 30 graden. Het is er ook altijd vochtig. (Vakantie Hawaii oktober info)

Bekijk hier de vakantie Hawaii voor oktober >>

Nu zal deze vochtige lucht, in combinatie met de altijd aanwezige verkoelende passaatwinden, veel regen veroorzaken aan de loefzijde van de berg. De passaatwinden duwen de vochtige lucht tegen de berg op en hoe hoger het komt hoe kouder het wordt. Hierdoor zullen er wolken ontstaan waaruit veel regen kan vallen. Er kan wel 12.000 mm neerslag per jaar vallen. Dat is vele malen meer dan in Nederland. Aan de lijzijde van de berg is het droog dus daar moet u zijn om een fijne vakantie te hebben. Hawaii is een bijzonder fijne plek om er te zijn voor een vakantie. Er is alles wat u zich maar kunt wensen. De natuur is er fantastisch met een zeer mooie flora en fauna. Er zijn zelfs dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Er zijn op de grote eilanden mooie kloven en valleien.

Vakantie Hawaii oktober:

  • Hawaii

Vakantie Hawaii oktoberHet gebied bestaat uit 137 atollen waarvan de meeste te klein zijn om bewoond te worden. De eilanden zijn gelegen in de Stille Oceaan. Van deze eilanden zijn alleen de 18 grote eilanden bewoond. Zij liggen als een snoer in de zee. Zij vormen de Hawaïaanse eilanden archipel (Vakantie Hawaii oktober info). Hawaii behoort tot een van de staten van de Verenigde Staten. De hoofdstad van Hawaii is Honolulu. Deze stad heeft alles te bieden wat u zich maar kunt voorstellen. De natuur is er prachtig buiten de stad. Er zijn praktisch geen gevaarlijke dieren alleen in de zee. Daar kan men haaien tegenkomen ook de witte haai. Omdat een haai over het algemeen stromend water nodig heeft, zullen zij niet vaak in een lagune komen. De eilanden zijn vulkanisch. (Vakantie Hawaii oktober info)

In oktober naar Hawaii?

Op het grootste eiland liggen nog twee werkende vulkanen. Zij zijn een trekpleister voor de vele toeristen die er komen. Ook is er op Hawaii de hoogste berg ter wereld. Dat is de witte berg, Mauna Kea. De hoogte vanaf de zeebodem bedraagt 10203 meter en hij steekt nog 4207 meter uit boven de zeespiegel. In het hoogseizoen is het druk met de vele toeristen die er dan op Hawaii zijn. Dit zijn vooral de overwinteringsmaanden (Vakantie Hawaii oktober info). Dat zijn de maanden december tot en met februari. Ook de zomermaanden is het druk van de maand mei tot en met augustus. Indien u dus van een geweldige, niet te drukke, vakantie houdt kunt u buiten deze maanden een verblijf boeken, zoals in oktober. (Vakantie Hawaii oktober info)

Bekijk hier meer over oktober vakanties in Hawaii >>

Meer informatie over Hawaii vakanties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *