Vakantie Hawaii klimaat

Vakantie Hawaii klimaat

Vakantie Hawaii klimaat, wat is het klimaat van Hawaii?

Vakantie Hawaii klimaatHawaii is voor velen een droombestemming bij uitstek. Het is een exotische bestemming die doet denken aan zonnebaden op het strand en cocktails onder een palmboom. Hawaii beschikt het hele jaar door over tropische temperaturen. Lees toch even deze informatie vooraleer u beslist welke kleding u inpakt voor een reisje naar de eilandengroep in de Pacific Ocean. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat op Hawaii. Tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken naar Hawaii. (Vakantie Hawaii klimaat informatie)

Bekijk hier de Hawaii vakanties en aanbiedingen >>

Vakantie Hawaii klimaat:

In Hawaii variëren de temperaturen op zeeniveau rond de 29 tot 32°C in de zomermaanden. Tijdens de winter zakt de temperatuur een klein beetje, maar dat is nog geen reden om een lange broek in te pakken, want zelfs in de winter zijn de temperaturen ideaal voor een strandvakantie. Op zeeniveau spreken we dan van zo’n 26 tot 28°C. Het is er zelden kouder dan 18° of warmer dan 32°. De temperatuur van het zeewater schommelt het hele jaar door rond de 25°C. De zachte watertemperatuur van het water dat Hawaii omringt, zorgt ervoor dat ook de wind nooit echt koud aanvoelt. (Vakantie Hawaii klimaat informatie)

Hawaii klimaat, meer info:

  • In de bergen is het gemiddeld kouder dan aan het water. Op de allerhoogste bergen kan er zelfs sneeuw vallen. Deze hoogste bergen zijn Mauna Kea, Haleakala en Mauna Loa. Wanneer u een bergwandeling of bergbeklimming plant naar één van deze bergen, is het geen slecht plan om een set waterdichte en warme kleding in te pakken. (Vakantie Hawaii klimaat informatie)Vakantie Hawaii klimaat
  • Het patroon van de wind rondom de eilanden is erg complex. Hoewel de hoeveelheid wind vrij constant is, zorgen de vele bergen en valleien voor verstrooiing en verandering van de wind. Gemiddeld waait de wind overdag bergop en tijdens de nacht bergaf. De lokale veranderingen in wind zijn nog niet helemaal verklaard en men kan moeilijk inschatten wanneer er plots een sterkere wind zal opsteken.

De noordoostelijke zijde van het eiland is het meest onderhevig aan wind en dit is duidelijk zichtbaar in de begroeiing van de eilanden. De wind stromingen worden op Hawaii onderbroken door een aantal hoge bergen, die de windstroom en twee splijten. Dit zorgt er voor dat het achterliggende deel van het eiland minder last heeft van de wind Van oktober tot maart komen er regelmatig stormen voor rond de eilanden. Tijdens deze stormen kan er veel regen vallen, maar de rest van het jaar is Hawaii een relatief droge reisbestemming. Het orkaanseizoen voor deze regio valt tussen juni en november.

Meer te weten komen over het klimaat van Hawaii of het maken van een mooie reis? Dan kunt u hieronder op de blauwe link klikken voor het complete reisaanbod. Wij wensen u heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Hawaii en geniet van de prachtige omgeving!

Meer informatie over vakanties op Hawaii:

Bekijk hier de vakanties op Hawaii >>

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *