Vakantie Hawaii Big Island

Vakantie Hawaii Big Island

Vakantie op Hawaii Big Island boeken?

Vakantie Hawaii Big IslandEen vakantie doorbrengen op het grote eiland Hawaii is een ware belevenis. Het heeft prachtige zandstranden en de gemiddelde temperatuur ligt er altijd rond de 30 graden. Het grote eiland Hawaii heeft ook een prachtige begroeiing met mooie valleien en kloven. Hawaii behoort tot de Verenigde Staten. In 1959 trad het als vijftigste staat toe. De hoofdstad is Honolulu. Deze stad heeft ongeveer 1360000 inwoners. Hawaii bestaat uit 137 atollen waarvan de meeste klein zijn, zo klein dat ze niet bewoond zijn. Hawaii is gelegen in de Grote Oceaan waarvan de 18 grote eilanden als een snoer gelegen zijn. Op het eiland Hawaii vormen twee vulkanen een belangrijk punt voor bezichtiging bij toeristen omdat ze nog steeds actief zijn. Op Hawaii is ook de hoogste berg van de wereld. Hij steekt nog 4207 meter boven de zeespiegel uit. (vakantie Hawaii Big Island info) Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie Hawaii Big Island. Tevens heeft u de mogelijkheid om zelf informatie toe e voegen aan deze pagina of een vraag te stellen door hieronder het formulier in te vullen.

Bekijk hier de vakantie Hawaii en Big Island >>

Vakantie Hawaii Big Island:

  • Het klimaat

Omdat Hawaii rond de evenaar ligt zijn er geringe temperatuurverschillen. Men kent op Hawaii een zomer en een winterseizoen. In mei begint de zomer tot eind oktober. De winter begint in november tot eind april. Tijdens de nacht daalt de temperatuur naar ongeveer 20 graden waarbij een goede nachtrust mogelijk is. Er heersen altijd passaatwinden die overdag voor een heerlijke verkoeling zorgen. De passaat in combinatie met de luchtvochtigheid en de bergen zorgen voor een orografische neerslag. De vochtige lucht wordt als het ware tegen de berg opgeduwd. Door de koelere lucht hoger op de bergen zullen er wolken ontstaan die uitgroeien tot neerslag. Aan de loefzijde van de berg kan daardoor veel neerslag vallen. Er valt wel 12000 mm neerslag per jaar wat bijna 20 x zo veel is als in Nederland. Aan de lijzijde van de berg is het vrij droog. Indien het daar regent, is het vrij kort maar wel hevig. (vakantie Hawaii Big Island info)

  • Reis naar HawaiiVakantie Hawaii Big Island

Omdat Hawaii ten westen van het vasteland van de Verenigde Staten ligt moet de persoon die naar Hawaii wilt gaan, voor en vakantie, rekening houden met een lange reis. Na minimaal een reis van 12 uur bent u op de westkust van Amerika. Van daaruit is het nog zeker 6 uur vliegen voor je op Hawaii bent. Wanneer u aan Hawaii denkt komt de Huladans , bloemenkransen en de specifieke ukelele op in gedachten. (vakantie Hawaii Big Island info)

  • Honolulu

De hoofdstad van Hawaii heeft veel te bieden. Er zijn heel veel mooie bezienswaardigheden en ook het uitgaansleven is er prima. U hoeft zich er geen moment te vervelen. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Ook het eten in een van de vele restaurants is er voortreffelijk. Al met al Hawaii is een prachtig vakantieoord. Het is goed om met een gehuurde auto de kleine plaatsjes te bezoeken en alle bezienswaardigheden gaan bekijken. Het is er goed rijden (vakantie Hawaii Big Island info). De wegen zijn er goed en het is er niet druk naar westerse begrippen gemeten. Zorg wel dat u geen alcohol in de wagen hebt want daarvoor krijgt u, als u gepakt wordt, een zeer grote boete. (vakantie Hawaii Big Island info)

Meer informatie over vakanties op Hawaii:

Bekijk hier de Big Island vakanties van Hawaii >>

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *