Hawaii

Hawaii

Het vakantiegebied Hawaii, een fantastische vakantie boeken!

HawaiiHawaii behoort tot een van de staten van de Verenigde Staten. In 1959 trad het toe tot de Verenigde Staten als vijftigste staat. De hoofdstad is het bekende Honolulu. Hawaii heeft ongeveer 1360000 inwoners. Hawaii bestaat uit 137 atollen. De meeste van deze 137 atollen zijn klein en onbewoond. Hawaii is gelegen in de Stille Oceaan. De belangrijkste eilanden vormen de Hawaïaanse eilanden archipel. Het is in wezen een snoer van 18 eilanden waarvan er 18 groot zijn. Het zijn vulkanische eilanden. Twee vulkanen die op het grootste eiland liggen zijn nog steeds actief. De witte berg, Mauna Kea is de hoogste berg ter wereld. Hij heeft een hoogte van 10203 meter uit de bodem van de zee en steekt 4207 meter boven de zeespiegel.

Bekijk hier de vakanties en rondreizen voor Hawaii bij verschillende reisorganisaties:

HawaiiVakantie Hawaii

Vakantie Hawaii

Vakantie Hawaii

 

 

Vakantie Hawaii

Vakantie Hawaii                Vakantie Hawaii  Vakantie Hawaii

 

Hawaii informatie en weetjes:

  • Klimaat

HawaiiEr zijn weinig temperatuurverschillen. Men onderscheid er twee seizoenen namelijk het zomer- en winterseizoen. In mei begint de zomer en eindigt in oktober. Het wordt er ook wel de Kau genoemd. De winter begint in november en eindigt in april. De dagtemperatuur in de zomer is er gemiddeld ongeveer 29 graden en in de winter 26 graden. De nachttemperatuur is er altijd tussen de 15 en 19 graden. Door de bijna altijd aanwezige passaatwinden is er altijd een verkoeling zijn.

  • Vakantie

Indien u een vakantie wilt boeken voor Hawaii zijn de eilanden Oahu, Kauai, Maui en The Big Island fantastische eilanden. De flora en fauna is er prachtig. De eilanden rijzen hoog uit de oceaan. Er zijn mooie kloven en valleien. Er zijn op de eilanden prachtige stranden met palmbomen. Men heeft er op de eilanden grasland, moeras, hooggebergte, regenwoud en woestijngebieden. Hawaii is het ideale gebied om er op vakantie te gaan als u wilt genieten van indrukkende landschappen, natuurparken, mooie witte zandstranden. Ook als u houdt van het stadsleven bent u hier op de juiste plaats. Houdt wel rekening met de seizoenen. Ga niet in de regentijd.

  • Hoofdeiland van Hawaii

HawaiiOahu is het hoofdeiland van Hawaii. Hierop ligt ook de hoofdstad Honolulu. Het eiland is 71 kilometer lang en 48 kilometer breed. Het heeft een prachtige vallei die tussen twee vulkanen inligt. Je kunt er overal heerlijk duiken in het warme zeewater. Ook is het een ideale plaats om er te snorkelen tussen de schilpadden en dolfijnen. Het is ook een zeer goede plaats voor windsurfers. Gedurende de wintermaanden worden er aan de noord west kust wedstrijden gehouden. Honolulu is een moderne en mooi aangelegde stad. Het is voorzien van wolkenkrabbers, brede straten, parken en historische gebouwen. Ook bevindt er zich de Internationale luchthaven. Enkele kilometers van oostelijk van downtown ligt het zeer bekende prachtige zandstrand van Waikiki. Het is er altijd droog en zonnig omdat het in de luwte ligt van de bergen.

Meer informatie over Hawaii en vakanties:

Bekijk hier de vakanties voor Hawaii en tips >>

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *