Hawaii vakantie eilandhoppen

Hawaii vakantie eilandhoppen

Hawaii vakantie eilandhoppen, een prachtige belevenis.
Hawaii vakantie eilandhoppenEen hawaii vakantie eilandhoppen is de ideale manier om Hawaii het beste te ontdekken. Hawaii bestaat uit 137 atollen of eilandjes. De meeste eilanden zijn vulkanisch. De 8 grootste eilanden van Hawaii zijn ideaal om te eilandhoppen. Op deze pagina kom je meer te weten over de mogelijkheden tot het doen van eilandhoppen op Hawaii, tevens heb je de mogelijkheid om hieronder informatie toe te voegen aan deze pagina, bijvoorbeeld wanneer je zelf een ervaring hebt gehad met het eilandhoppen op Hawaii en je graag je ervaringen wilt delen met anderen. Hieronder kom je meer te weten over het eilandhoppen op Hawaii.

Hawaii vakantie eilandhoppen:

De 8 eilanden van de archipel

  • Niihau ligt ten westen van Hawaii. Dit eiland is een privé-eiland van de gebroeders Robinson. Je kan het alleen maar bezoeken tenzij je een uitnodiging hebt. Het eiland staat bekend omwille van de verschillende wilde dieren die er leven. (Hawaii vakantie eilandhoppen info)
  • Kauai is het op drie na grootste eiland uit de groep en word ook het ‘Garden Isle’ genoemd omwille van de botanische tuinen en natuurreservaten. Dit eiland heeft vele groene valleien. (Hawaii vakantie eilandhoppen info)
  • Oahu heeft de hoofdstad Honolulu. De kustlijn is 366 km lang. Het eiland zelf bestaat uit twee vulkanen namelijk de Waiʻanae en Koʻolau. Hier woont het grootste deel van de bevolking van Hawaii. Oahu is vooral bekend om zijn marinebasis, Pearl Habor. Tijdens de wintermaanden is Oahu het episch centrum van de surfers.
  • Molokai, beter bekend bij ons als de leprakolonie waar Pater Damiaan zich vestigde als jonge priester. Molokai bestaat uit twee vulkanen die reeds lang uitgedoofd zijn. Het overblijvende gedeelte van de vulkaan zijn de hoogste klippen ter Hawaii vakantie eilandhoppenwereld. (Hawaii vakantie eilandhoppen info)
  • Lanai of één van de grootste ananasplantages ter wereld tot 1992. Het eiland werd verkocht aan James Dole in 1922 die er ananasplantages zette. In 1992 sloot de laatste plantage. Het eiland leeft van de toeristen.
  • Kaho’olawe is een onbewoond eiland en tevens het kleinste eiland van de archipel. Van 1941 tot 1990 werd het eiland voornamelijk gebruikt door het Amerikaans leger als oefenterrein. In 1993 is Kaho’olawe bescherm gebied geworden. Het eiland mag enkel nog gebruikt worden door de oorspronkelijke bevolking in het kader van spiritualiteit of culturele en andere evenementen.
  • Maui staat ook bekend als the “Valley Isle” omdat het eiland één groot dal is. Op dit eiland vindt men tal van regenwouden en het 118 km² grote Nationaal park Haleakala. Maui staat ook bekend om zijn stranden en surfers.
    Hawaï is het grootste eiland van deze archipel. Hawaii staat bekend omwille van de vele orchideeën die er gekweekt worden. Hawaï is opgebouwd uit vijf schildvulkanen Kohala (een dode vulkaan), Mauna Kea (slapend), Hualalai (slapend), Mauna Loa (actief) en Kīlauea (zeer actief). (Hawaii vakantie eilandhoppen info)

Vakantie Hawaii boeken en eilandhoppen:

Bekijk hier de vakanties en rondreizen voor Hawaii, vergelijk de prijzen!


Hawaii vakantie eilandhoppenHawaii vakantie eilandhoppen

 

 

Hawaii vakantie eilandhoppen

Hawaii vakantie eilandhoppen

 

 

 

Meer informatie over Hawaii:

Bekijk hier de Hawaii vakanties eilandhoppen en tips >>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *