Hawaii reizen

Hawaii reizen

Naar Hawaii reizen, alle informatie op deze pagina!

Hawaii reizenEen reis naar Hawaii. Wie droomt er niet van? We kennen allemaal de prachtige beelden van de TV. We zien er de prachtige zandstranden. Hawaii heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden. Het grote eiland zien we ook het meeste op de TV. Het heeft een prachtige natuur met een wonderbaarlijke begroeiing. Ook zie je er de mooie valleien met de diepe kloven. In 1959 is Hawaii als vijftigste staat toegetreden tot de Verenigde Staten. De hoofdstad is Honolulu die een inwoners aantal heeft van ongeveer 136.000. (Hawaii reizen informatie) Hieronder leest u nog meer informatie over Hawaii reizen.

Bekijk hier meer over reizen naar Hawaii >> 

Hawaii reizen, enkele weetjes:

  • Gelegen

Hawaii ligt in de Grote Oceaan. Het bestaat uit 137 atollen waarvan de meeste niet bewoond zijn omdat ze daarvoor te klein zijn. Er zijn 18 grote eilanden die als een snoer in de Grote Oceaan liggen. Op het eiland Hawaii zijn twee werkende vulkanen. Omdat ze nog steeds actief zijn vormen ze een trekpleister voor de vele toeristen die er jaarlijks komen. Ook kan je op Hawaii de hoogste berg vinden ter wereld. Vanaf de bodem van de zeespiegel steekt hij alsnog 4207 meter boven water uit. (Hawaii reizen informatie)

  • Het klimaat van Hawaii
    Hawaii reizen

Omdat Hawaii rond de evenaar ligt, kent men er twee seizoenen. Men kent er het zomer- en winterseizoen. De temperatuurverschillen zijn er gering. De winter begint in november tot eind april. Tijdens de nachtelijke uren daalt de temperatuur tot 20 graden. Men kan bij deze temperatuur tijdens de vakantie dus genieten van een goede nachtrust. Ook overdag is het aangenaam. Er zijn altijd de aanwezige passaat winden die voor een heerlijke verkoeling zorgen. Op Hawaii heeft men een orografische neerslag. Dit komt door de passaatwinden in combinatie met de luchtvochtigheid. De vochtige lucht wordt tegen de bergen omhooggeduwd. Doordat het boven aan de bergen koeler is dan onderin zullen er wolken ontstaan. Hierdoor ontstaat er neerslag. Aan de zogenaamde loefzijde kan er dus een grote hoeveelheid neerslag vallen tot wel 12000 mm neerslag in een jaar. De buien duren kort maar er valt in de korte tijd wel een grote hoeveelheid neerslag. Ongeveer 20 keer zo veel als in Nederland. Aan de lijzijde van de berg is het droog. (Hawaii reizen informatie)

Bekijk hier alles over Hawaii vakanties >> 

  • De reis

Wanneer u naar Hawaii wilt gaan moet u rekenen op een langdurige reis. Het ligt ten westen van de Verenigde Staten. De reis duurt minimaal 12 uur voordat u op de westkust bent van de Verenigde Staten. Wanneer u van daaruit verder vliegt moet u minimaal nog 6 uur vliegen voordat u op de plaats van bestemming bent. (Hawaii reizen informatie)

  • De Hoofdstad

Honolulu heeft veel te bieden. We denken als we aan Hawaii denken aan bloemenkransen en de speciaal erkenbare muziek. Het uitgaansleven in Honolulu is er fantastisch. Ook zal het u opvallen dat de bevolking zo aardig en behulpzaam is. Er zijn veel restaurants waar het eten voor de vele toeristen op afgestemd is. Iedereen kan daar aan zijn trekken komen. Je kan er een auto huren en de omgeving gaan verkennen. De wegen zijn er goed berijdbaar en het is er over het algemeen niet druk. Wat wel heel belangrijk is dat u er voor moet zorgen dat u geen alcohol drinkt als u rijdt. Zorg er ook voor dat u geen alcohol in de wagen hebt als u aan het verkeer deelneemt. Wordt u betrapt dan krijgt u een hoge geldboete. (Hawaii reizen informatie)

Bekijk hieronder de Hawaii reizen en bijbehorende prijzen:

 

Hawaii reizenHawaii Kauai vakantie

Hawaii reizen

Hawaii reizen

 

 

Hawaii reizen

Hawaii reizen                Hawaii Kauai vakantie  Hawaii reizen

Meer informatie over vakanties en reizen op Hawaii:

Bekijk hier de unieke Hawaii vakanties en reizen >>

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *